Bu yazarı bir süre okumayacağım…
Sevgili okur kitlemiz sağolsun yine bir yazarı abarta abarta insanlardan soğutmayı becerdiler. Detaylı incelememi gün içinde paylaşacağım, sizin fikriniz nedir eser hakkında?
NOT: Kitabı beğendim arkadaşlar sorun yok 😀
Cenkerekiztas 1790362010
heart
14 kişi
∙
  • normalbirisi
    Normal Birisi·normalbirisi
    Kötü abi. Fikirlerimi yazdım zaten profilimde duruyor. Sen beğendiysen sorun yok. Sonuçta bir insanın okuyup da bir kitabı kelimenin tam manasıyla beğenmesi gayet tatmin edici bir durum okur adına. İncelemeyi bekliyoruz : )
    ·10 saat önce
  • ozymandaesque
    İbrahim Demir·ozymandaesque
    Zamanında Türkçe çevirisi yok diye ingilizcesini alıp okumuştum. McCarthy'yi orijinal dilinde okumak biraz zordu ama tasvirleri, yarattığı olay örgüsü ve karakterler o kadar güzel ki insan okurken kitabın içinde çabucak kaybolup gidiyo. Kitabın bi' hayran olduğum tarafı da şiddete okuyucuyu öyle bi' alıştırıyo ki mesela kitabın başında bebek cesetlerine karakter denk gelince insanın içi gıcıklanıyo ama hikaye ilerledikçe ve şiddetin dozajı arttıkça karakterle birlikte bizde alışıyoruz bütün o pisliklere ve bu kitabın en ürkütücü yanlarından da biri...
    Türkçe çevirisi nasıl bilmiyorum ama kötü değildir diye tahmin ediyorum bide yalan değil onca pohpohlamadan sonra okusaydım muhtemelen bende hayal kırıklığına uğrardım.
    ·1 gün önce
  • F. V. S.
    Yiğit Karakaş·F. V. S.
    Normalde kafam dağılsın diye kitap okurum zaten ama bunu okuduktan sonra kafamı toplamak için birkaç gün kitap okumaya ara vermem gerekti. Okuması keyifli, ama yorucu, tabiî iyi anlamda. Ama bence (incelemelerde abartılan) "savaş estetiği" kısmı o kadar çarpıcı değil; evet kesinlikle "vahşi" ama bir Stahlgewittern, Kemiklerin Şarkısı, Sofie'nin Seçimi gibi ya da Taşıdıkları Şeyler gibi savaşı bize net bir şekilde iyi ya da kötü yansıtamıyor. Sadece fazlasıyla insanlık dışı ve "korkunç", savaş pek tabiî böyledir ama ne bileyim, sadece bu olmamalı bence. Yine de umarım keyifle okumuşsunuzdur hocam ^^
    ·1 gün önce
  • yunus.basar
    Yunus Başar·yunus.basar
    Demeeee. Sana güvenip aldım ben
    ·1 gün önce
    Cevapları Görüntüle (1)