Daha demin çok sevdiğim iki yazar olan Julio Cortazar ve Carlos Fuentes’in konuştuğu bir fotoğrafa denk geldim Pinterest’te.Oradan Marquez,Llosa ve bu iki yazarın da beraber oldukları fotoğraflara denk geldim.Eyyyy Can Yayınları!!!!!Kazık mı var lan? Son yüzyılın en büyüklerinden olan üç yazarın arasında ki kanaatimce en yetkin ve büyüğü olan Fuentes’i basmıyorsunuz?Yav şaşıyorum ya.Bu adamın telifi sizde mi bilmiyorum ama eğer sizdeyse niye basmıyorsunuz,eziyet için mi?Terra Nostra ikinci el 3000 den başlıyor.Ben görece ucuza almıştım ama bu kitabın okurlara ulaşmaması suçtur bence.Birde eğer telif sizde değilse kimde bu telif arkadaş?Kimse basmıyor Latin Amerika ve Meksika edebiyatının en büyük yazarlarından birini.Mesela daha okumadan önce Gülün Adı’ndan fazlasıyla beklentim vardı.Lakin öncesinde elime Terra Nostra geçti ve okudum.Çok zordu,inanılmaz zordu.Lakin daha 200’üncü sayfalarda bu kitabın anlatılmış en büyük hikayelerden biri olduğunu anlamıştım.Daha dolu eser zor bulursunuz.1999 yılında Paris’te kıyametle başlayan hikaye inanılmaz epik,filmlerden daha sinematik bir anlatı sunuyor.Daha sonra 2.Felipe dönemi İspanyası’nda devam eden oradan Yeni Dünya’nın keşfine açılarak inanılmaz bir Meksika kökeni eleştirisi(Fuentes kendi topraklarına çok kızgın bir yazardır.İspanyol kral ve soylularını çok iğrenç ve aşağılık bir hâle sokar)Yav herşey var bu eserde anlatmak mümkün değil.1100 sayfa ve her sayfa dopdolu.Postmodern bir roman ayrıca.Daha uzun çok az roman vardır bu türde.Şöyle söyleyiyim Gülün Adı herşeyiyle bu kitaptan bir kaç gömlek geri kalıyor.Dini işleyiş ve metine yedirilişte dahil.Ben de çok zor bulup aldığım bir kaç metni hariç pek okuyamadım ama onlarda da hiç hafife alınmaması gereken bir yazar olduğunu gösterdi.Ben Llosa’yı romancı olarak Marquez’den bir tık daha iyi bulurum lakin Fuentes ikisini de aşıyor.Basılması lazım bu adamın kitaplarının.
heart
6 kişi
  • meow
    Nurhak ·meow
    Okunmasının oldukça zor bir kitap olduğunu duymuştum bir edebiyat kanalında. Everest Yayınları basmış kitabı, 6 Haziran'da. https://everestyayinlari.com/terra-nostra-carlos-fuentes-kitabi-366782-9786253696405
    ·2 ay önce
    Cevapları Görüntüle (1)