Kan Meridyeni Hakkındaki Düşünceleriniz Neler?
Cenkerekiztas 1788710918
heart
16 kişi
  • Agros
    Ömer Tüfekçi·Agros
    Ben metinle güreşiyor gibi hissediyordum. Bu anadilimdeki çevirisini okumamış olduğum için olabilir. Yer yer kim kimin üstünde tepiniyoru kaçırdığım için aynı sayfaları tekrar okudum. Bu yorulmalarıma rağmen kitabın dilinin üstümdeki etkisi saygı duymama neden oluyor. O ham duyguların salt tepkiler ile düşüncesizce ilerleyişi kurgunun ilerliyişi içerisinde dilin bu yapısıyla beraber bende betimlemeye dayanmadan atmosferini oluşturmayı başardı. İlerledikçe ölümlü bir insandan ziyade bir doğa olayı veya (kendi iddasına göre demek istiyorum) insanoğlunun tarihsel bir gerçeğine dönüşmeye başlayan karakter profilleri atmosferi bir kenara bırakıp metin içindeki kimi iddiaları düşündürüncede gündelik haytımda da yer etmiş oldu. Kimi trajedilerden beslendiğine emindim ve sanırım haklıymışım ama net birşey söyleyemiyorum. Sonra yazarına bakınca ve diğer eserlerini görünce taşlar biraz daha yerine oturdu. Sona bağlamak gerekirse güzel kitap ama meraklısına bence. Anlamak için kazmak gerekebilir.
    ·20 saat önce
  • Jeanpierrepolnareff
    Jean Pierre Polnareff·Jeanpierrepolnareff
    Kitabın özellikle ortasındaki bölümler bazı kısımlar haricinde tekrar gibi gözüküyor ve karakterleri yıldıran o coğrafya neredeyse benide yıldırıyordu ama McCarthy öyle güçlü imgeler kullanmışki film gibiydi o kısımlar böylece birşekilde o toprakları atlatabildim.Final kısımı,özellikle çetenin dağılmasından sonra çocukla eski rahibin peşlerinde yargıçtan kaçtıkları ve rahibin yargıç hakkında söylediği küçük şeyler en sonunda bu karakteri biryerlere oturttu.McCarthy'ninde öncesinde yargıçla ilgili anlattığı herşeyin bu kısımlara hizmet ettiğini düşünüyorum.Özellikle rahip karakterinin çocuğu sürekli yargıç hakkında uyarması,onu vur deyip daha sonra onu öldürebileceğini mi sanıyorsun demesi,diğer karakterlerin ondan uzak durması vs.Ayrıca yol boyunca küçük çocuklarla yargıcın arasında yaşananların hiçbirşekilde gösterilmemesi ve birkaç cümleyle geçilmesi McCharty'nin bu pisliğe bizide bulaştırması mükemmel tercih.Kendisi sadece ima ediyor,göstermiyor ve arayı biz dolduruyoruz.Mükemmel.
    ·20 saat önce
    Cevapları Görüntüle (1)