Bazı toplumlar ilerlediği için mi teknoloji üretmiştir? Yoksa Teknoloji ürettiği için mi ilerlemiştir?
heart
3 kişi
  • Bartu
    Bartu H. Kavas·Bartu
    Milyonlarca yıllık evrimsel sürecimizde zihin yapımız geliştiğinden dolayı yeni teknolojiler yaratma olasılığımız artmıştır. İlkel kabileler avlanmak için sivri mızraklar yapar ve bu teknoloji onların ilerlemesini belirli bir ölçüye kadar götürür. Ancak devamı olanaksızdır zirâ zihinsel olarak az bir ölçütte gelişmişlerdir ve daha çok fiziksel güce ihtiyaç duymaktadırlar. Demek istediğim zihinsel yapımız geliştikçe fiziksel kuvvet bir o kadar azalır ve teknoloji yaratma geleneğimiz ilerlemeye devam eder.
    ·7 ay önce
  • Sude
    Sude Türk·Sude
    Soruyu bu şekilde sorarak zaten ilerleme ve teknolojik gelişimi biri diğerine direkt neden olan şeyler olarak sunmuşsunuz yani siniz için ilerlemenin tanımı zaten teknolojiye neden olmayı veya onun sonucu olmayı kapsamak zorunda. Bu bana kalırsa sığ bir tanım ancak bu bağlamdan almaya devam edeceğim. Teknolojik gelişim için yani bir üretim ya da daha ziyade form elde etmek için bir maddeye - maddenin bilgisine - ihtiyaç var, bu da hiçbir ilerlemenin olmadığı noktada yani 0 noktasındayken mümkün değildir. Diğer taraftan ele alırsak ilerleyişler çoğunlukla başka ilerleyişlerin ham maddesi olduğundan bu soru "yumurta mı tavuktan çıkar yoksa tavuk mu yumurtadan çıkar" sorusu ile benzer bir temelde incelenmelidir.
    ·7 ay önce
    Cevapları Görüntüle (5)
  • hakkul
    hakkul ·hakkul
    Sadece teknoloji demek yerine yanına bilim de eklemek isterdim ancak bunlar aynı şeyler değil. Yine de bilimi de yanında düşünüp, fikirlerinizi temellendirerek cevaplarınızı yazabilirsiniz.
    ·7 ay önce