30 euro uygulamasının kaldırılması ile birçok kişi belirli kesimlere bu ve benzeri olaylar üzerinden laf vurdular ancak bu konulara çok basit bakıldığı kanaatindeyim. Çin şuan her ne kadar fark edilmese de birçok açıdan çok çok büyük ve büyüyor da. Bize gelen bu yasağın açıklandığı tarihlerle paralel olacak şekilde birçok ülke de Çine olan ambargosunu arttırdı, ben bunu burada bir ekonomik başarısızlık olarak görmüyorum, Türkiye paranın kendi içinde kalmasını ve bu aşırı aşırı büyüyen devletlere karşı, belkide batı bloğunda kalarak böyle bir karşı önlem getiriyor olduğunu düşünüyorum. Özellikle Türkiye de çokça konuda olan “aman bittik, geri dönüşü olmaz” minvalinden şeylerin abartılı ve gereksiz buluyorum, hiçbir şey bitmedi, dünya yeni bir denkleme ve düzene geçmekte ve Türkiye de bir şeyler deniyor, olaylara her olayda yapılması gerektiği gibi basit bir gözle bakılmamalı. Problemlerimizin olması bizi 3. dünya ülkesi yapmaz, bu ve benzeri durumlarda ayakta kalmaya çalışmak ve olaylara biraz itidalli bakmak işin özüdür bence vesselam.
heart
1 kişi
    Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış!