Dünyada Sol ve Demokrasi artık bitti – elbette bitmedi, bu sadece olayın küçüklüğünü açıklamak amacıyla söylendi – ve bir daha da bundan önceki son yüzyıl kadar hiçbir şey demokratik ve insancıl (?) olmayacak. Ve bunu insanlar ve teknoloji tercih etti, ediyor. Dünya üzerinde hiçbir zaman hiçbir otorite bugünkünden daha fazla elinde gücü bulundurmadı ve müdahale etmedi, eskiden insanların çoğunluğu taşrada yaşardı, söylenen sözün yöneticiye ulaşmayı neredeyse imkansızdı, insanlar her türlü eleştiriyi yapardı, bu sistemin merkezdeki haline gelecek olursak ise yinede bugünden iyidir, nitekim o zamanda da baştaki adama değil, onun çevresini eleştirirdin – Nef’î gibi – insanlar, güvenliği ve huzuru “özgürlüğe” tercih eder, bunun en güzel örneklerini yakın Türkiye tarihindeki 82 anayasının halk oranında %90 oranında kabulu ile de örneklendirilebilir. Demokrasinin yakın gelecekte tamamiyle yıkılıp tarihin raflarına kaldırılacağını düşünüyorum, insanlık ve dünya bir Teknofeodal yapıya doğru gidiyor, Teknolojinin bu kadar ilerlemesini şuan huzurumuz, güvenliğimiz ve özgürlüğümüz ile ödüyoruz, ilerideki fark ise bunun adının Demokrasi yerine Teknofeodalizm olarak değişeceğidir. Fikirlerimi revize etmedim, sadece kısa bir fikir paylaşımıdır.
heart
4 kişi
  • hakkul
    hakkul ·hakkul
    Sistem bize alternatif düşüncelerin olamayacağını indoktirine ederek rıza üretiyor ve benim bu düşüncelerim de bunun bir ürünü de olabilir. Hiçbir olgu sadece iç dinamikle açıklanamaz çevresel faktörleri de katmak lazım...
    ·7 ay önce